Sīpols ir viens no izplatītākajiem produktiem. To pievieno gandrīz katram ēdienam, jo tam piemīt īpaša garša, tas piešķir pikantumu un asumu. Taču, mizojot un griežot sīpolus, acis sāk ļoti asarot.
Sīpoli satur B, A un C vitamīnus. Pateicoties šim komplektam, tas ir lielisks noderīgu vielu avots. Tomēr, griežot sīpolus, acīs parādās asaras. Tāpēc daudzi cilvēki cenšas tos ēdieniem pievienot pēc iespējas retāk.
Kāpēc, griežot sīpolus, acis asaro?
Tas notiek tāpēc, ka sīpoli satur sulfonskābes molekulas un olbaltumvielas. Šīs divas vielas apvienojas, veidojot lakrimatoru, kas ir asaru gāze. Kad sīpola struktūra ir bojāta, lakrimators izdalās kā gāze un nokļūst uz acs gļotādas.
Savādi, bet raudāšana no sīpoliem nav kaitīga, bet gan noderīga. Asaru dziedzeri aktīvi strādā, darbojoties kā baktericīds līdzeklis, tas vēl arī mīkstina acis.
Bet, ja kādam nepatīk, ka nākas raudāt, griežot sīpolus, ir risinājumi!
Kas jādara, lai nenāktos raudāt, griežot sīpolus
Atdzesējiet sīpolus – pirms ēdiena pagatavošanas ar sīpolu piedevu, ielieciet to saldētavā vai ledusskapī uz divdesmit minūtēm. Ja jums nav laika šādām manipulācijām, varat noskalot sīpolu ar aukstu ūdeni. Šādā veidā jūs varat samazināt gāzu izdalīšanos.
Pārējos lieliskos trikus skati nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Meteorologs Toms Bricis: Skandināvijai tuvojas aukstā gaisa masa – gaidāms sniegs un aukstums
- 6.novembrī tika pieņemts, ka šiem konkrētajiem transportlīdzekļiem OCTA apdrošināšanu vairs nevajadzēs
- Deviņas putnu sugas, kuras tu noteikti nevēlies redzēt savā pagalmā: vairāk sliktuma nekā labuma
- Viens darbs, kas mums visiem ir jāpaveic dārzā līdz novembra beigām, pēc eksperta domām
- Sinoptiķi prognozē 2026.gada pavasari: ”Gaidāms pavasaris ar vasaras cienīgu uznācienu”
- No maigas vaniļas līdz piesātinātam dzintaram: 5 ziemas TOP aromāti, ko vēlēsies katra dāma









