Bez asarām: seši veidi, kā sasmalcināt sīpolus un neraudāt

Sīpols ir viens no izplatītākajiem produktiem. To pievieno gandrīz katram ēdienam, jo tam piemīt īpaša garša, tas piešķir pikantumu un asumu. Taču, mizojot un griežot sīpolus, acis sāk ļoti asarot.

Sīpoli satur B, A un C vitamīnus. Pateicoties šim komplektam, tas ir lielisks noderīgu vielu avots. Tomēr, griežot sīpolus, acīs parādās asaras. Tāpēc daudzi cilvēki cenšas tos ēdieniem pievienot pēc iespējas retāk.

Kāpēc, griežot sīpolus, acis asaro?

Tas notiek tāpēc, ka sīpoli satur sulfonskābes molekulas un olbaltumvielas. Šīs divas vielas apvienojas, veidojot lakrimatoru, kas ir asaru gāze. Kad sīpola struktūra ir bojāta, lakrimators izdalās kā gāze un nokļūst uz acs gļotādas.

Savādi, bet raudāšana no sīpoliem nav kaitīga, bet gan noderīga. Asaru dziedzeri aktīvi strādā, darbojoties kā baktericīds līdzeklis, tas vēl arī mīkstina acis.

Bet, ja kādam nepatīk, ka nākas raudāt, griežot sīpolus, ir risinājumi!

Kas jādara, lai nenāktos raudāt, griežot sīpolus

Atdzesējiet sīpolus – pirms ēdiena pagatavošanas ar sīpolu piedevu, ielieciet to saldētavā vai ledusskapī uz divdesmit minūtēm. Ja jums nav laika šādām manipulācijām, varat noskalot sīpolu ar aukstu ūdeni. Šādā veidā jūs varat samazināt gāzu izdalīšanos.

Pārējos lieliskos trikus skati nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment